Pagina's

zondag 29 april 2012

Nog meer van dat ...Soms zijn er avonden, dat ik enkel bloemen haak, zo heb je ineens een heel voorraadje om uit te kiezen. En als je dan weer Rose'll 'ekes over hebt, dan maak je er maar sleutelhangers van, in hippe kleuren en 'fleurig' om ergens aan te hangen.


Toen we afgelopen zomer op vakantie waren in Frankrijk, heb ik dit leuke konijntje gemaakt, ik heb hem Boris genoemd, naar het zoontje van de eigenaar van de gite.


Toen kreeg ik de behoefte om eens aan groter project te beginnen, een sixties tas leek me heel tof, gezocht naar de juiste kleuren en een leuk haakmotief, en we waren weer vertrokken, een model uit de vlotte hand getoverd, voering inclusief binnenzakken en twee houten handvaten, in- en aangezet.


Ondertussen hebben we dan ook nog wat parels gehaakt, met pen no.1 en cordonet garen, zeer 'fijn' om eens te doen. Het is een heel lang snoer geworden, welke je ook dubbel kan dragen. Ik heb bijpassende sjaal gekocht, dit alles voor op een orange jurk.


Voor Valentijn mochten deze hartjes niet ontbreken !


... en af en toe heeft een mens een gezellig kussen nodig, om eens wat op uit te rusten, dus weer aan de slag, een mooie 'granny square' gezocht, een leuk patroon, de juiste kleuren en klaar is kees, ondertussen is het kussen al in beslag genomen door zoonlief.


Als haakfreak kom je natuurlijk in de gespecialiseerde zaken en kan men dikwijls moeilijk weerstaan aan leuke wol en mooie kleuren, dit 'herfstdekentje' haken we dan maar even tussendoor, het zijn vier grote bollen met draad die verloopt van kleur, dit geeft een heel mooi effect in de vierkanten.


... en als je natuurlijk veel katoen hebt, heb je natuurlijk ook veel restjes, dus waar beginnen we aan ?
Noem het maar 'de restjestas'.


3 opmerkingen:

  1. ooooooooooh, hoe mooi!!! Als n°1 van rechts nog vrij is....neem ik een optie! Verkocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hilde, volgende keer breng ik mijn 'bazarke' nog is mee, want de fotoos zijn natuurlijk al van even geleden en af en toe geraakt de stok (niet ik !) wat uitgeput, dank voor de interesse !

    BeantwoordenVerwijderen